Invitation til fernisering med Finn Christensen

Vi inviterer til fernisering i Horsens Sundhedshus d. 11.november 2021 kl. 17 – 18.30 med

”Finn Christensen”

Udstillingen kan ses fra d. 11. november – d. 16. december 2021 mandag-søndag kl.9.00 til 18.00.

Finn Christensen udtaler:

”Jeg bliver mest berørt, når jeg rejser ud i verdenen. Det anderledes gør noget ved mig. Skærper sanserne. Og får mig til at reflektere over de forestillinger, som jeg har dannet mig om, hvordan denne her verden ser ud. Det er poesien, der fanger mig. Hvordan denne her verden udtrykker sig.

Det er det, jeg gerne vil præsentere for jer med min udstilling.

Men jeg vil gerne præsentere jer lidt mere for mine fotos. De fleste af de fotos, som hænger her, er fra Italien og Nordnorge, hvor mine sidste rejser gik til. Men også fotos fra flere steder i Østen, hvor jeg tidligere har rejst meget. Og endelig en håndfuld fra Danmark.

Som sagt er jeg meget optaget af, hvordan verdenen udtrykker sig. Og det er min opfattelse, at lige meget hvor du befinder dig på denne klode, er der mange flere fællestræk end der er forskelle. Det kan godt være, at der på overfladen er meget store forskelle på, hvordan naturen ser ud. Eller hvordan forskellige mennesker ser ud. Men når man kommer lidt mere i dybden, kommer fællestrækkene alligevel mere frem. Lad mig give et par eksempler.

I ’Stille bevægelse’ ses en næsten universel stilhed i bevægelsen. Og personen står i en park midt i Beijing, hvor millioner af kinesere bevæger sig rundt imellem hinanden. Men han er fuldstændig afkoblet fra det, der ellers foregår i byen. Han har sat cellehastigheden helt ned, så han frit kan balancere sig stående på et ben. Og i fuldstændig balance – i det ydre som i det indre.

Tilsvarende i ’Tanker’. Her sidder den nepalesiske kvinde i fuldstændig ro. Helt i balance med sig selv. I modsætning til Beijing, kommer der næsten ikke nogen mennesker herude i bjergene, hvor kvinden sidder ved indgangen til sin lille butik. Men trods de små kår har hun bevaret sin egen værdighed. Akkurat som manden i Beijing. Udtrykket er værdighed.

Tilsvarende fællestræk kan findes i natur på vidt forskellige breddegrader. I ’Mørkviksbotn’ er vi i Nordnorge, og i ’Cefalù’ er vi på Sicilien. Men de udtrykker sig på samme måde. Overvældende. Som var det en dyb bas-tone. Eller måske som en dyb mol, der hvert øjeblik kan slå om i en dur. Det er naturens musik. Det kommer ligesom indefra. Og jeg har forsøgt at fange det og give det videre. Det er mig en stor fornøjelse at give det videre til jer her i Horsens Kunstforening”.

Se mange flere billeder på:  finnchristensen.dk

Med venlig hilsen

Horsens Kunstforening – Alle er velkommen

 

Udstillingen kan ses i Horsens Sundhedshus, Grønlandsvej 1, Horsens, mandag til søndag kl. 9 – 18.

This entry was posted in Fernisering, Udstilling. Bookmark the permalink.

Der er lukket for kommentarer.