Fernisering med Britta Enemark Olsen

Vi inviterer til fernisering i Horsens Sundhedshus

Torsdag 7. marts 2024 kl. 17.00 – 18.30 med

Britta Enemark Olsen

Udstillingen kan ses fra 7. marts – 29. april 2024 i Horsens Sundhedshus

  

Præsentation af Britta Enemark Olsen:
 
”Britta Enemark Olsen, født i 1948, har altid arbejdet kreativ og har prøvet kræfter med mange forskellige kunstarter og materialer så som tekstil, ler og oliemaleri.
 
Britta Enemark arbejder meget i temaer – ikke for temaets skyld – men fordi hun arbejder i en længere periode med et særligt udsyn eller perspektiv på et emne og en stemning og bliver ved til alle facetter er arbejdet ud igennem penslen. Inspirationen finder Britta i hverdagen i Danmark og Frankrig eller i en af hendes mange rejser til f.eks. Mexico, Rusland, Cuba eller andre fjerne egne. Igennem disse inspirationsrejser konfronteres kunstneren med nye verdenssyn og kulturer, men det er særligt i storbyens pulserende liv med dets mange facetter at hun får øje på livets lyse og mørke sider.
 
Kunstnerens billedfortællinger tager afsæt i virkelige oplevelser som bearbejdes og tilpasses så det giver den stemning hun gerne vil opnå i sine billeder. I Britta Enemark Olsens kunst møder vi derfor mennesket som enkeltindivid og socialt væsen i socialrealistiske skildringer af hverdagen.
 
Britta er en figurativ – næsten naturalistisk maler – men med et tvist som skaber det spændingsfelt hun søger i sine malerier. Hun arbejder bevidst med lys og skygge, rum og specielt mellemrum. Kunstneren er oliemaler i meget traditionel forstand og meget bevidst omkring sine farver. Hun bruger sjældent rene farver, men bruger de fine farvenuancer til at understrege en helt bestemt stemning eller form.
 
Efter at kunstneren har været 10 år med Galleri Gasværk på Industrimuseet og nu har flyttet både værksted, galleri og privaten til Stenderupvej 6 i Stenderup pr. 1. marts 24 bliver det spændende at følge hendes videre udvikling i de lyse og landlige omgivelser.”
 
Venlig hilsen
Horsens Kunstforening

Alle er velkomne.
 
Udstillingen kan ses i Horsens Sundhedshus, Grønlandsvej 1, Horsens, mandag til søndag kl. 9 – 18.

This entry was posted in Fernisering. Bookmark the permalink.

Der er lukket for kommentarer.