Afrikansk Samtidskunst

Velkommen til fernisering på udstillingen

”Afrikansk Samtidskunst”

fredag d. 19. august kl. 16 – 17.30 i Horsens Sundhedshus.

Fra fredag d. 19. August er det kunst fra varmere himmelstrøg, der kommer til at pryde væggene hos Kunstforeningen i Horsens i form af malerier fra 7 kendte kunstnere fra Vestafrika.

Kunstnerne er alle tilknyttet ”Galleri My Trunk”, som er et netbaseret galleri, og som repræsenterer eliten indenfor moderne afrikansk kunst.

”Galleri My Trunk” åbnede for 5 år siden og håndplukker kunst og brugskunst i høj kvalitet på deres rejser i Vestafrika og Marokko. Galleriet drives af Maj R. Nielsen fra Aarhus, og Nana Boakye, der stammer fra Ghana, men sammen med sin mor og søskende flyttede til Danmark som barn.

Udstillingen har til formål at udbrede kendskabet til moderne afrikansk kunst i Danmark og samtidig støtte talentfulde kunstnere i Vestafrika.

De store kunstmetropoler, London, Paris og New York har igennem de sidste mange år haft blikket rettet mod den afrikanske kunstscene, og interessen er nu også stærkt stigende herhjemme. For et dansk publikum er det nyt og forfriskende at opleve kunst skabt i ikke-europæiske kontekster. I ”Galleri My Trunk” er det lykkedes at samle en kunstsamling på over 200 malerier med 7 internationalt anerkendte afrikanske kunstnere.

Ved udstillingen hos Horsens Kunstforening vil der kunne ses kunst af disse 7 kunstnere: Wiz Kudowor (Ghana), Fishman Kobina Nyarko (Ghana), Lateef Olojumoke (Nigeria), Emmanuel Ekong Ekefrey (Nigeria), Larry Otoo, (Ghana), samt Kofi Agorsor og hans hustru Nyornowofia Agorsor (Ghana).

Der er mulighed for at læse mere om ”Galleri My Trunk” og de deltagende kunstnere på www.mytrunk.dk, hvor der også kan købes et udvalg af unika kunst, design og brugskunst.

Vi glæder os til at se medlemmer og andre interesserede til ferniseringen i Horsens Sundhedshus, Grønlandsvej 1, Horsens, hvor vi byder på et glas vin og lidt snack!

 

This entry was posted in Fernisering, Udstilling. Bookmark the permalink.

Der er lukket for kommentarer.